Naar de inhoud springen

Over FINISTECH

Finistech, het Fobang Institute of Science and Technology, is een activiteit van de Fobang Foundation in Yaoundé, Kameroen. De Fobang Foundation werd opgericht door Wilfred Mbacham, hoogleraar Moleculaire biologie en Public Health en lid van de Afrikaanse academie van wetenschappen. De Fobang foundation is een goededoelenstichting waarmee Wilfred al vele jaren probeert een bijdrage te leveren aan een betere gezondheid van de bevolking in Kameroen. Peter heeft vele jaren samengewerkt met Wilfred. Tijdens zijn sabbatical heeft hij Wilfred geholpen bij het opzetten van het opleidingsinstituut Finistech. We bieden jongeren een biomedische opleiding waarin ook veel aandacht is voor persoonlijkheidsontwikkeling. Het gedachtengoed van Finistech sluit naadloos aan op de projecten die Wilfred en Peter eerder uitvoerden. Peter was van plan om na zijn werk als internist hiermee verder te gaan. Door zijn ziekte heeft hij geen mogelijkheid gehad om in Nederland een ‘stichting Fobang’ op te richten.

Donaties aan Finistech kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer NL06ABNA0478320353 t.n.v. Stichting Nes Education Society,
onder vermelding van “Laatste wens Peter”.

Deze donaties zullen door ons familielid en accountant P.J. Nes op de juiste wijze worden overgemaakt naar de Fobang Foundation in Kameroen.