Naar de inhoud springen

Laatste wens Peter

In 2021 nam Peter onbetaald verlof op. Gedurende die tijd was hij een aantal maanden in Kameroen. Hij ondersteunde Wilfred Mbacham in het opzetten van een biomedisch opleidingsinstituut. Dit instituut, Finistech, leidt jongeren op die zich willen inzetten voor de gezondheid van de bevolking in Kameroen. Tijdens de opleiding krijgen de jongeren niet alleen biomedische kennis aangereikt. Er is ook veel ruimte voor hun persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden.

Wilfred is een oude bekende van Peter. Wilfred is hoogleraar moleculaire biologie en public health en lid van de Afrikaanse Academie van Wetenschappen. Al jaren ontwikkelen zij samen initiatieven om de gezondheid van mensen te verbeteren, daar waar die onder druk staat. Wilfred richtte voor dit soort initiatieven de Fobang Foundation op, een goededoelenstichting.

Tijdens zijn sabbatical nam Peter een besluit. Na zijn werk als internist zou hij zich onder meer inzetten om Finistech verder te ontwikkelen. Het plan was om ook in Nederland een stichting Fobang op te richten om van daaruit fondsen en samenwerkingspartners te vinden. Zover is het door zijn ziekte helaas niet gekomen.

Peters’ laatste wens is om dit opleidingsinstituut verder op weg te helpen. Jouw financiële bijdrage kan daarbij het verschil maken. Omdat er geen tijd meer was voor de oprichting van de stichting in Nederland, loopt de donatie via een andere goededoelenstichting. Die maakt het geld over aan de Fobang Foundation in Kameroen. Zie de pagina “Over Finistech”.